Det luktar så gott

Jag har så dålig självdiciplin... Hur kan man tro att träning ska ge resultat om man käkar en massa skit hela tiden? Ja fråga inte mig.
Just nu står det en massa hallongrottor och svalnar på spisen. Fy fan vad gott.
Får väl tänka det som att jag va så duktig på träningen imorse..

Och för att jag ska plugga lite till nu. Behöver lite tröst!

Juridik

Hej mina vänner.. Är ju inne i juridikperioden av utbildningen nu. Det är svårt, men så jävla fascinerande att lära sig om lagar och grejer. Vet ni till exempel att man kan få gifta sig med halvsyskon?
Euuw säger jag till det. Man måste visserligen ansöka om dispens för att få det, men varför skulle man vilja gifta sig med ett halvsyskon???

Mums

Sådär då var man färdigduschad och klar efter ett träningspass. Var lite orolig för hur det skulle gå med tanke på min lilla svullhelg här.. Men det gick finfint!
Nu ska jag strax iväg till Martie för klipp och lunch! Ska bli mys.

Hallonsmoothie♥

 

Tjing sålänge!


Tjugoåttonde februari

God morgon!
Tänk att det är sista dagen på februari nu, tiden går så sjukt fort! Har precis ätit frukost och ligger i sängen och laddar för ett träningspass. Idag måste jag göra det jag inte gjort på tre dagar, hela helgen.. Plugga! Well well..

Ha en bra dag!
Tjing sålänge

Hej jag heter Mikaela och jag är en shopoholic

HEJ MIKAELA!









Jag måste hitta ett nytt beroende, tips nån?

Live från psyket


Middagsplaner

Snart kommer min älsklings-Anna hit på middag och en drink eller två!
Det ska bli mycket trevligt. Vi får se om jag tagit mina kockegenskaper över huvudet idag! Upp till bevis alltså.


HM!?!?

Jag vaknade 7.15 imorse. Hör ni det? 7.15.... Borde inte va lagligt.
Men men.. lika bra att ta tag i dagen så jag är redan i full gång i tvättstugan! Sen ska det pantas och slängas sopor. Underbar start på lördagen.

Igår var jag ledig. Hann med en massa bra då med, hämta ut min lagbok till exempel. Smaskig den är. Springa satan på gymmet han jag med. Sen åkte jag dock hem till min kusin Nathalie och hennes lilla charmtroll och hängde där. Fikade och pratade på så tiden bara rann iväg.
Mindre tur med bussarna hade jag igår. Jävla satans folk som var utsläppta igår, stå och domdera och hålla på. Totalt med bussen dit och bussen hem stod jag nog stilla runt 20 minuter på grund av människors tjafs!

Nu är det frukosttime!

Lite till om turktv

Det är nog bara i turkisk tv man kan göra en kysscen i typ 10, 15 minuter... Eftersom programmen ändå är extremt långa så gör det ju inget!

Tjugofemte februari

God morgon!
Idag är det den tjugofemte, vilket betyder studiebidrag och det betyder lön. Men märks det? Nä typ inte eftersom att alla jävla pengar kommer ta slut idag typ. grov ångest, men men. Det värsta är att nästa månad blir det ännu värre! Nu fick jag i alla fall några tusenlappar i lön.
Nästa månad blir det några hundralappar extra. Jag behöver nog ett jobb om det här ska gå. Inte kul nånstans!
Nu ska jag gå och träna. Tjing sålänge!

Tjugofemte februari

God morgon!
Idag är det den tjugofemte, vilket betyder studiebidrag och det betyder lön. Men märks det? Nä typ inte eftersom att alla jävla pengar kommer ta slut idag typ. grov ångest, men men. Det värsta är att nästa månad blir det ännu värre! Nu fick jag i alla fall några tusenlappar i lön.
Nästa månad blir det några hundralappar extra. Jag behöver nog ett jobb om det här ska gå. Inte kul nånstans!
Nu ska jag gå och träna. Tjing sålänge!

.

Hej och välkommen till min nya prenumerant! :)

Changes

Då....




Nu...


Ja vad säger ni... A lot of shit can happen in 2.5 years! haha




Tjugotredje februari

God morgon!
Nu ska jag alldeles strax gå för att köra ett gympass! Ladda för en dag i jusidikens böcker. känner mig än sålänge väldigt nervös för detta!

Igår på kvällen kollade jag och Y på en turkisk film av Mahsun kırmızıgül, nämligen Güneşi gördüm.
Den var bra men väldigt hemsk. Vi såg den på Youtube med engelsk text så det var perfekt.

Den handlar om en kurdisk by uppe i bergen där det är en stor familj som bor. Efter en del konflikter säger militären att de måste flytta därifrån inom en viss tid. En del av familjen flyttar till istanbul och en del till Norge.
I den familjen som flyttar till Norge finns tre söner, en av dem åker med föräldrarna till Norge. Hans ena ben är borta då han trampat på en mina i byn. Hans ena bror är i den turkiska militären och den tredje var medlem i PKK.

Familjen i Istanbul består av tre bröder och deras pappa. Huvudpersonen (Mahsun kırmızıgül) visas i början att han blir pappa för femte gången, han vill gärna ha en son, men det blir en dotter till men ett år senare efter det får han även en son. Den ena brorn är transsexuell och detta är inte något som tillåts, speciellt av den tredje bordern. En massa saker händer och tårarna var nära hela tiden. Så annorlunda och främmande för oss som är uppvuxna i väst ändå.

Se den!

svar till S

S om Tjugoandra februari:
Har starbucks öppnat på riktigt i alanya? :O
jag va i turkiet i december/november då såg jag de inte utan va i antalya och fick uppleva denna underbara upplevelse (kaffe från starbucks) haha.


Hej!
Jag tror inte de har öppnat än, men kommer nog göra det inom de närmsta månaderna!
Ja det är en helt fantastisk smakupplevelse! Det ska öppna vid hanci om man går mot östra sidan längs atatürk!





UPDATE: Starbucks öppnade i Alanya den 12/3 :D

Tjugoandra februari

Tooodi!
har lite alonetime här hemma nu eftersom min kära sambo är ute och leker med sin vän.
Det var en kort dag i skolan idag, vilket va skönt, men det är mycket fakta och sånt i juridik. Vi har en hel massa jävla grejer att läsa. Men det skjuter jag på tills imorgon faktiskt. Nu ska jag slappna av ordentligt och ta alla måsten imorgon.

Efter skolan tog jag en lång fika med Linda, mysigt värre. Vi hann beta av en massa ämnen vi.

Världens bästa nyhet!! Starbucks till Alanya, jag dör. Min livsönskan är uppfylld!


DAGENS LÅT

Favorit just nu

 


Tjugoförsta februari

God morgon tänkte jag skriva. men lite sent för min del då jag vart uppe sen halv åtta. har kommit hem från gymmet sen en stund tillbaka. Jätteskönt att gå och träna direkt på morgonen.
Vi börjar nämligen två idag och jag känner att jag har nog mer energi innan än efter. Juridik börjar idag, det ska bli spännande!

Hoppas ni får en bra dag allesammans!

Svar till Erica

erika om Tjugonde februari:
för att inte tala om den första timmen som är repris från förra veckan dessutom...


Ja precis!! Jag tycker det är väldigt långdraget. Vore kanske en idé att ha reprisen vid en annan tid! :)

Cravings.

Det blir mer och mer Alanya-snack här hemma och fler och fler tankar som tillägnas Alanya på något sätt. Vilket kanske märks. Inte så konstigt EFTER 70 ÅR I DETTA SNÖLAND!!!! Jag börjar få nog.
En fin sak är att vi har boende denna sommar. Har smidit lite planer. Och jag tror det kommer bli sjuuuuuukt nice. Kommer ha sällis hela sommaren om jag så vill!
Tro mig att jag räknar ner till jag sitter på planet ner.

Tjugonde februari

Har inte orkat ta mig tid att skriva här.
Men kvällen igår var mycket, mycket trevlig med middag hemma hos Linda med henne och Rebecka! God mat, trevliga samtal och första avsnittet av satc hann vi med!

Idag drog jag med mig mannen ut på en riktig långis. Tycker han ändå borde ha sett svenska skogen innan han drar igen! Han tyckte det va fint och mysigt. Så vi kanske hinner med fler såna! Inte mig emot, älskar att gå och gå och gå. Dock är jag helt slut nu, vi gick nog över halvmilen ändå..  Ska väl ta mig en dusch och sen laga lite mat.
Ikväll ska jag nog roa mig med SATC-filmerna medan Y kollar på yetenek sizsiniz (turkiska talang) men jag orkar nog inte det. Kan nån förklara för mig varför turkiska tv-program är typ 3 timmar långa, varav en timme reklam! Asirri!


Puss på er!

Nittonde februari

God morgon!
Idag hade jag tänkt att städa här eftersom vi ska vara själva här i tre veckor kan det vara skönt med ett rent hem.
Men vid frukost frågade Y mig när jag ska åka iväg på middag
jag: vid halv fem
Y: okej, då ska jag börja städa allt klockan halv fem
Jag: Tänkte att jag skulle städa idag.
Y: Nej det ska du inte. Jag ska städa när du åker iväg. Du kan ha en avslappnad helg.

Jaha då får man tacka för det! Hur underbar!? ♥

Artonde februari

Todiloo!
Idag hade vi en mycket kort dag i skolan. Vi skulle lämna in tentan och sen utvärdera kursen. Shit, tänk att man avslutat en kurs nu. Fort gick det!
På måndag börjar juridiken!
Imorgon ska vi fira med middag, jag och de finaste gruppisarna man kan hitta efter några timmar i samma klass!

Försökte mig ner på gymmet men efter redan tre träningsdagar denna vecka sa min stackars kropp stopp. Så det får bli på söndag igen.
Jag vill sola solarium och känna mig lite brun och fräsch i detta land. Speciellt eftersom min SYSTER ÅKER TILL THAILAND IDAG I TRE VECKOR!!!!! Fy fan.. förstå hur brun hon kommer va när hon kommer tillbaka.
Själv längtar och drömmer och planerar jag för Alanya, mer och mer för varje dag. Vad jag ska göra, var vi ska bo, vad jag ska äta, vilka jag ska träffa, vilka gator jag ska gå på, vilket strandnummer jag ska ligga på. Förstår ni!? ALLT. Det är 4 månader sen sist jag var där. Det sorgliga är att jag nu bara har jul/sommarlov vilket betyder att det inte kan bli nån vår eller höstresa vilket suger. Jag känner att det hade vart ganska nice att åka med Y ner i april en ellertvå veckor, så försöker jag kolla påskdagarna, men nä får vänta till juni. Innan dess ska jag kanske försöka jobba lite.

Jaha nu blev det här ett ritkgit Alanyainlägg. Bara för jag pratade med bästa Zandra idag. Hoppas det är hon och jag som går längs atatürk snart och svänger in på donken för en milkshake och en cheese eller fika på Pause.
Nä fy nu börjar jag gråta snart. fy fan. Jaja solen skiner i alla fall, alltid nåt det!



Sjuttonde februari

Hej på er!
Först ska jag berätta något jättetrevligt! Imorgon åker inte Y hem. Imorgon var det ett år sen han lämnade sverige för första gången nämligen. Jag åkte med honom till Arlanda och det är fan hemskare än att lämna honom i Alanya ska jag säga er!

Annars.. Jag känner mig på ett pissigt humör. Verkligen. Känns som jag typ vill bygga ett bo i min säng med täcken utan någon kontakt förutom med Y och min familj. Varför ska man alltid bli besviken. Alltid, alltid. Man tror att man vet var man har folk, men icke! Ska man alltid behöva vara den som får reda på allt sist. Ja det kanske är jag som bryr mig för mycket helt enkelt.
Anywhooo never mind my fucked up brain!

nu ska jag steka pannkakor till mig o mannen, känner att detta är en dag i nyttigheternas tecken...

Günaydın!

Tro det eller ej, men min tenta är klar. Jag är så glad för det.
Har inegn aning om alls hur det går. Inte den blekaste. Godkänd måste jag nog ha blivit dock!
Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra med denna dag!

iyi geceler!

Nej ni gott folk!
Jag är ungefär klar med tentan skulle jag säga. Imorgon ska jag finslipa den och läsa igenom igen tills jag blir nöjd.
Har vart hemma på tacomiddag hos mamsen och sis, mys var det!
Nu blir det lite one tree hill och sova!

God natt på er alla finisar!

SOL

Det går framåt hörni. Är nog nästan klart.
Ska ta en paus genom att gå till gymmet nu så man kan läsa igenom det med "färska" ögon sen.

undrar om träningsnarkomanen i hemmet ska med...?

PS. Om jag inte nämnt det tidigare eller om ni inte visste det så längtar jag så mycket efter Alanyas gator.

Sextonde februari

God morgon!
Nu sitter jag här vid kökdbordet och försöker skriva på hemtentan. Går det bra? Ja, ibland. Men oftast så är det något jag "måste kolla" och så fastnar jag på olika internetsidor, som tex. Bloggen.
Men jag ska verkligen försöka bli klar idag. Vore väääldigt skönt. Måste passa på att plugga nu medan Y är i skolan, då finns inte han att distrahera mig i alla fal!

:)

Jag fick en blomma av min äslakling idag!


♥Happy Valentine's Day♥

Jag älskar dig 365 dagar om året och behöver ingen jävla dag för att visa det.

Varje dag med dig är alla hjärtans dag för mig!

♥♥♥


DAGENS MUSIKSTIL



Efter att ha spenderat kvällen på Fasching fick jag lite mersmak av sånt här. Fan vad bra det är alltså!




I love you and nobody else! 

+ 2

Hälsar två prenumeranter välkomna hit! Hoppas ni finner något roligt att läsa.
Önskar fler kommentarer tack och gärna åsikter om vad ni vill läsa om? eller mer bilder kanske? Nå vad säger ni?

Skjut mig.

 

Ja precis.. Jag ska försöka starta min hemtenta här som har med att analysera grupparbetet som var. typ. Läser frågorna och inser att nej de var inte så lätta som de först såg ut.

Dessutom är jag sjuuuukt seg efter gårdagen som skulle bestått i barnvakt åt mina kusiner, slutade med en utgång med mina kära gymnasieflickor. Mycket trevligt var det vill jag lova.

Oh God.


tolfte februari

Hej!
Jag lever, ville bara säga det. har vart tomt här på senaste tiden.
Detta på grund av mitt "härliga" grupparebete som tagit all tid veckan som var. Vi har slitit som djur. I onsdags och i torsdags var jag så trött så jag ville bara ge upp allt. Nu vill jag inte ha grupparbette på ett bra jävla tag alltså! Det är svårt att jobba i en grupp man aldrig tidigare varit. Alla vill ju såklart ha det på sitt sätt, men det funkar ju liksom inte.
Vi lämnade in det i torsdags istället för igår som var deadline vilket betyder att igår hade jag en ledig dag, nu är dte helg och på måndag är det heller ingen skola. Fyra dagar hemma, så jävla gött. Dock har vi ju hemtenta till på fredag så den ska man köra på med denna vecka. Men just nu förtjänar jag lite ledigt och helg! whoop på den!

Får se vad dagen bjuder på idag. Vore trevligt om bussarna ville gå idag så det inte känns som att man sitter på en jävla ö!

Kärlek och lite hat

Hallå igen!
Har haft en pluggfri kväll eftersom att jag och Rebecka varit så sjukt jävla effektiva idag! Riktigt nice. Underbara människa!
Känns så grymt bra att vara igång med träningen igen efter en alldeles för lång paus. Nu ska jag göra mig beroende av det så man knallar dit varje dag. Så himla skönt att springa av sig ilska man har, vilket jag har väldigt ofta. Alltid ska det väl vara nåt? Tydligen i mitt liv i alla fall.

Jag vill bara säga att jag älskar min fästman otroligt mycket och jag vet inte vad jag skulle göra i detta vinterkalla mörka land utan honom. Förmodligen deppa sönder ännu lite till!


åttonde februari

Förlåt för mitt oengagemang här just nu, men jag är inne i grupparbeteinlämning och i tentaperiod, så jag återkommer när jag funnit ljuset och avslutat denna kurs! :)

God jävla morgon!

aaaaaah igen.
Det är tydligen ingen idé att interagera socialt med andra människor längre.
Det leder till stora problem. Jag tror jag ger upp alltså!

Femte februari

Tjolahopp!
Igår jobbade jag som sagt och det var en galen dag ska jag säga. Kaos! Det var nog tur att jag kom, haha. Hade jag inte haft en molande huvudvärk så hade dagen svischat förbi! Alltid kul att vara med dem små barnen.
När jag åkte hem mötte jag upp min älskling i centrum så handlade vi en massa mat. Jag blir galen, jag ska typ handla lite grejer och så blir det alltid för en femhundring typ, vad är felet!?!?!
Hämtade också ut min Grey's-box 2 + Australia och så mitt H&M-paket. Wiie, men nu får det kanske va sluthandlat för ett tag, eller jag vet inte riktigt..
Blev en tidig kväll,

Och det följs såklart av en tidig morgon.. GRRRRRR.
Kollade på grey's lite och sen bjöds jag på en härlig turkisk frukost när jag steg upp. Den satt fint den!
Och hör och häpna idag har jag köpt ett årskort på friskis, så nu ska det fan tränas här. Började idag och gick all in på direkten. Träffade min chef (eftersom jag inte är uppsagd därifrån än, så är han ju det), mamma och hennes sambo plus min gamla mattelärare. Yakup bara skrattade han. Jaja så kan det gå..

Ikväll ska vi ha mysmiddag på Jensens böfhus med familjerna Leijon/Lundgren/Riggott. Ska bli himla mys!

fjärde februari

Idag ska jag jobba hörni! :) 9-16.30!!
Det blir nice så man får lite pengar nästa månad också!

Tredje februari

God morgon på er!
Alltså märker ni vilken skillnad.. Igår vaknade jag vid denna tid av sol i ögonen - idag är det som att klockan är sex och det är typ mörkt ute.
Vilken härlig dag det var igår med sol hela dagen. Man blir så lycklig.


Idag hörni, ska jag till ett fängelse....

Özlüyorum...

Just nu har jag sån grov längtan efter Alanya.
Det har vart snö, kallt och mörkt i snart tre månader. De säger att det kanske inte försvinner förrän i april.
Men jag, jag börjar bli jävligt less!

Jag vill inte behöva tänka måste måste måste. Jag vill kunna vara vaken till tre, fyra fem om jag vill och vakna klockan tolv. Jag vill följa dem gatorna som jag kan så väl, till tisdagsmarknaden och frossa i frukt & grönt. Möta en kompis för fika på Pause eller gå ner till stranden och döda timmar. Promenera upp till borgen och drunkna i världens vackraste vyer.
Jag vill kunna gå upp till N och dricka te, få äkta turkisk mat på balkongen och hacka mig fram på den turkiska jag kan och nyfiket snappa upp varenda ord hon säger till mig.
Jag vill klaga på att det är så jävla varmt att man inte orkar röra sig, sluka iste efter iste.
Ta en runda ner till hamnen, dricka nån drink som bara kan smaka som det gör i Alanya.

4 månader kvar. Andas in. Andas ut.  - Snart så, snart....


Andra februari

Nu är jag så trött så trött. Men dagen är inte slut för det!
Mycket intressant föreläsning imorse, MYCKET!
Sen fixade vi dem resterande två korten som behövdes till skolan så nu slipper man åka ut till Frescati. Tacka gud för att man går på trygga lilla söta Socialhögskolan och inte universitet!

Nej nu blir det väl middag och lite mer plugg innan man kan vila upp sig för en ny dag!
Puss och kram på er!

God morgon!

Nu drar jag till skolan på föreläsning om vad samhället gör med barn och ungdomar som far illa.

FETT NICE!!


Fact

En sak är säker. Att det är fan bara en själv man har i det här livet.
Man kan inte luta sig mot någon, inte lita på någon.


Me, Myself and I
that's all I got in the end
thats what I found out

RSS 2.0