Man vet att man är stressad på förläsningen när man läser saker som detta...

Samhällsproblem - Önskvärda företeelser som vissa begår ändå. Mellan ligger problemet. Något som får negativa konsekvenser. Ser alla människor det som ett problem? Den stora massan.


HAHAH tolk någon???

Afternoon

Jag älskar effektiva dagar som denna när man känner att man verkligen fått saker gjort!
Jag va och köpte en månads gymkort för Y så han är där och tränar nu. Han har vart borta nästan två timmar nu... Skönt att han har en månad som han kan träna nu. Så får vi se om vi köper nästa månad också.
Jag skulle också vilja köpa. Men då ska jag satsa på årskort och det kostar ju en del. Finns en hel del andra grejer som jag skulle behöva också. (Som vanligt) och tänk då hur mycket man har egentligen. Usch ibland får jag dåligt samvete verkligen..

Nu ska jag försöka att plugga.. Fast egentligen vet jag inte riktigt vad. Imorgon påbörjas nästa fas av grupparbetet. Ska bli spännande att se hur det blir.

 


Sista januari 2011

Jaha då är den första månaden snart slut och vi går in på månad 2/12. Fort det går alltså!
Imorse var jag hos tandläkaren. Gick jättebra och fick bara ta bort lite tandsten som förra gången, tycker det känns obehagligt såhär efteråt nästan som att det kittlas i tänderna på något sätt. Tycker inte om att ta bilder heller, gör fruktansvärt ont med den där sensorn intryckt i käften, men men what to do? Är ju bara en gång varannat år man behöver gå dit!
Första gången jag fick betala också och jag va lite smånervös, men kom väldigt lindrigt undan med 300 kronor. Väldigt värt tycker jag! gick direkt efter och köpte tandtråd, så nästa gång kanske jag inte ens behöver ta bort tandsten, hehe.

Sen skulle jag möta Y i centrum efter hans skola och gå till försäkringskassan. Bra nu liksom, lite sent kanske. Men då har de bara öppet på torsdagar såklart, så nu måste vi vänta typ 3 veckor innan jag kan gå dit med honom.
Hursom så känns det som att livet fallit lite på plats. Kanske på grund av att jag vet min sysselsättning för kommande 3,5 åren.

Hade hoppats på att min Greys anatomy-box nummer 2 skulle komma idag, men icke. Den har vart på väg sen i torsdags så lite konstigt är det tycker jag.. men men.
Nu ska jag äta en semla och så kanske läsa nåt då eller så.

Seni seviyourum canim benim

Bästa du!!


God dag da

Är det bara jag som tycker att januari är en helt meningslös månad?
Den springer iväg och det händer inte direkt nåt vettigt. I övermorgon är det ju liksom februari.
Eller är det så att jag har blivit gammal? Tiden bara springer iväg!

Nu ska jag plugga lite, äta glass och vänta på att Roonie hör av sig!
Y ska va borta till halv tio, hur ska jag klara mig, höhö.

Svar till Sandra

Sandra om Trettionde januari:
Hej! vart där kan man simma med delfiner, har velat göra det varje gång men hört att det inte går. Kram




Hej!
Sealanya kan man det. Det ligger en bit utanför Alanya. Man brukar se det när man åker mot Alanya med bussen på höger sida om jag inte minns fel. Jag ahr aldrig gjort det, men fick länken från Fredrika som hade gjort det såg jag på ett foto :)

Trettionde januari

Om jag är riktigt duktig och sparar ihop tillräckligt med mycket pengar.
Då, då ska jag simma med delfiner i Alanya i sommar!


Sen har jag värsta idéerna om en liten bussluff i Turkiet. Mål nummer ett är såklart Istanbul. Men jag vill även se Izmir, Ankara, Bodrum och Marmaris (typ).
Diyarbakir och Mardin och sådär det sparar jag nog så att jag åker med Yakup nån gång...
Tror att jag aknske har fått med mig Salgisen på detta. Jag hoppas det. Vore sjukt nice!!
Blir typ helt pirrig i kroppen!

.

Synd att man ska bli besviken på människor hela tiden.
En del saker svider jävligt  hårt.

Tjugonionde januari

Seriöst.
Jag har vart vaken en och en halv timme typ. Vad gör jag uppe? Jag är jättetrööööööött.
Men det är kört om jag vaknar till och det är just ute. Måste ha kolsvart inne.
Idag tänkte jag köpa ett gymkort till min kära fästman. Så han har nåt att göra efter skolan och sådär.

Igår var det insparksfest på skolan. Vi köpte biljetter i torsdags och taggade för lite vin och chips innan den, igår hemma hos Linda. Sen satt vi där, hade otroligt roliga samtalsämnen och ba näää vi går och köper pizza och stannar här. Kul var det!

Det första man ser och hör när man kliver på tuben hem var fyllebråk såklart. En kille som stod och skrek terrorister till en grupp killar så dem va helt galna, en kille stod med brallorna nere. Fy fan kände jag då. Visst att jag själv hade haft en del att dricka, men nej. Patetiskt. Tänk vad mycket bråk som aldrig skulle bli om alla sket i att dricka sig helt dyngraka!

Tjugosjunde januari

Det går segt på bloggen här... Anledningen är att jag just nu andas, äter, sover och dricker skola typ. Ja ni förstår poängen. Är nog ingen särskilt givande flickvän just nu. Är helt inne i skolan och vi sitter övertid en del och fixar grupparbeten vilket är mycket trevligt. Men idag. Usch har vart helt borta känner jag. Är så svinigt trött nu verkligen.
Imorgon blir det middag och fest i skolan. Ska föra lite med mina gruppkamrater och så. Ska bli mycket trevligt.
Vill återigen poängtera hur skönt det är att allt flyter på i gruppen och att allt känns så naturligt.


Men det ska bli fan så skönt med helg snart!!!!!

Tjugosjätte januari

Har läst klart dagens läsning. Skönt det. Nu ska jag o Y ta och åka hem till mamma och käka lite mat med henne och min lillsis! Mys! Kanske blir lite super Mario, haha vadå kanske liksom!?

Dagens undring: Varför blir jag så sjukt lycklig när jag ser en mörk/mellanöster/latino-tjej med en vit kille? Seriöst. Jag blir ju typ inte det åt mina kära kompisar med deras turkar... haha. Konstigt det där!

Tjingeling!





♥♥♥♥♥

Så gick det med det...

Hallonpajen står i ugnen. Snart klar.
Mums vad gott. Längtar tills den första skeden med paj på landar i min mun........

Tjugofemte januari

Men hallå på er!
Ledsen för lack of updating here. Igår var jag i skolan hela dagen. Det var föreläsning, lunch och föreläsning. På lunchen planerades det grupparbete.
Lyckades träffa både Jossan och Nicole i skolan. Vad konstigt att man går i samma skola. hihi.
Efter skolan drog vi ihop en liten mysfika. Vi var fyra stycken. Underbart. Vad lätt allt känns, vi bara pratar på där som om vi kännt varandra hur länge som helst!
Jag älskar livet just nu. Fan vad roligt det är att plugga.
Det tycker även min käraste. Igår när jag kom hem satt han och gjorde sin läxa. Sötis.
Han kunde inte vänta på att få gå till skolan idag igen. Så det här blir nog skitbra. Han kommer lära sig på en gång.
Fixat till hans namn har de gjort nu också, så nu är jag nöjd.
Jag har fått studiebidrag och betalat räkningar. Snyft. Bokat om en tandläkartid och slängt in fyra maskiner i tvätten har jag gjort. Ni ser vad effektiv jag är va? Nu ska jag fixa tvätten, sen ska jag sätta mig och läsa min lilla läxa tills imorgon!

PUSS

Tjugotredje januari

Födelsedagsfirandet var mysigt. En del av duon var dock bakis som ett as. Smarthuvud♥
Träffade alla mina fyra barndomsvänner där. Det är inte vanligt faktiskt. Y följde inte med på detta kalas heller. Jag förstår honom och ärligt så var det nog för det bästa. Men jag vill ju inte att han ska ha tråkigt här hemma.
Det fanns mycket att prata om, fag tags bland annat. Hahahaha seriöst!
Önskar att vi kunde ha setts längre, men vi bokade in en middag snart så jag hoppas att alla kommer då!

När jag kom hem gick jag direkt in i rummet och plockade fram min härliga bok från skolan. Läste ca. 2 timmar. Vet inte om det va så effektivt, men klar blev jag i alla fall. Trodde jag skulle somna där ett tag.
Nu ska jag läsa ytterligare lite ur en annan bok, men det är inte så mycket och endast för grupparbetet.
Kollat på criminal minds (som vanligt, Y sa att han nog själv blir en seriemördare snart, haha can't blame him) och Solsidan såklart! Varför är det bara en halvtimme för?????

God natt på er!

GRATTIS!

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller världens bästa tvillinggar 19 år.
Hurra Hurra Hurra!




Manta på Mp i somras                    Natta på Cleotaç turkish night i somras



Kärlek till er
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Tjugoandra januari

Jag o Y sitter i soffan efter ännu en kvälls god middag (samma som igår, haha kunde inte motstå) och tittar på turkiska Talang typ. Alltså en del människor...

Idag har jag vart på min kusins 5-årsfirande. Lilla gumman så söt är min lilla kusin och jag ska åka dit och barnvakta henne och hennes syter nån helg. Som förut. Spelade Försvunna diamanten åt prinsesstårta. Dessutom träffade jag min morfar för första gången på kanske ja... 5 år? Det var ett möte som jag ska försöka ta in lite i taget tror jag. Han är en speciell man min morfar. Synd att allt blir som det blir i livet. Hade mormor fortfarande lavt så hade det kanske vart annorlunda. Men sånt ska man inte tänka på. Om om om. Då blir man ju galen.

Slänger in en bild på lite grejer jag saknar. För en gångs skull inte Y.
Men min bränna, värme, och okej..... Alanya.

Kärlek till min kärlek som är bäst och som är bäst helt enkelt.

Tjingeling.

En snabbis

Hej!
Jag har haft hjärnan på helt annat håll idag. I skolans värld helt enkelt! Hade heldag där och det var kul.
Vad skönt det är när saker bara faller sig naturligt. Vi delade in oss i grupper och ska nästa vecka påbörja ett grupparbete. Så i helgen blir det lite plugg utöver de två kalasen jag ska på.
Huvudsaken är att jag är så sjukt taggad på att plugga och komma igång på riktigt! Känns så sjukt rätt.

När jag kom hem gick jag o Y till centrum och handlade lite. Sen lagade jag världens godaste middag kan jag lova. Fan va gott det va. Är beredd på att äta det igen imorgon. Så gott var det!

GOD NATT!

Äntligen!

Här sker något som jag inte tror hänt nu sen Y kom hit! Jag sitter ensam hemma.
Hans kompis A sen förra året ringde äntligen idag och verkar må bättre efter en tids sjukdom. Så nu har Y åkt för att träffa honom och dricka thé i fridhemsplan.
Själv ska jag ta och träffa min fina fina Lovisa! Det var inte igår ska jag be att få tala om!
En mysig kvällsfika.



Nu har typ alla alla stenar från mitt bröst lossnat. Nu kan jag koncentrera mig helhjärtat på skolan. Fick min H&M-faktura idag! Haha klonstigt att man blir så glad för det. Men såhär är det mina vänner. Jag oroar mig fruktansvärt mycket för saker. Nu slipper jag tänka på den helt enkelt!

Tjugonde januari

Tjolahopp!
Igår kände jag mig som en riktig mamma som lämnade sin unge på dagis. Jag gick nämligen med Y till Sfi där han skulle på möte. På måndag börjar han klockan 8.30. Det kan va bra för honom att komma upp om mornarna!
Efter dte åkte vi hem till Özlem där det bjöds på lunch och en hätsk diskussion mellan hennes bror och mig. Han är av den åsikten att Alanyaturkar inte kan flytta till skandinavien. Eftersom of course Alanya är paradiset på jorden......
Vi ska ses igen innan han åker hem. Och då kan han ju förbereda sig för krig. Mohahahahaha, man ska INTE ge sig in på nåt sånt här med mig. Jag blir alldeles caught up, vilket folk tycker är roligt och provocerar ännu mer. Nu fick ju alltså Y definitivt vatten på sin kvarn. Hoppas han träffar nån som kan berätta hur bra det är att bo i Sverige.
Skämtosido (eller?).

På kvällen åkte vi hem till mamma och M, käkade middag och självklart spelade vi super Mario på wii. My god har helt ont i tummen. Undrar om det är bra för mig att spela? jag blir så sjukt jävla stressad och dör hela tiden. Så skrattar de åt mig och min syster säger fy fan jag skulle aldrig kunna spela med dig! Vi blev tillslut ivägtvingade eftersom de skulle sova. Dålig stil!

Svar till Sanna

sanna om Stolt "kurdfru" OBS - Långt:
Åhh håller med dig fullständigt! Vem FAN bryr sig om han är kurd eller turk? När jag började läsa i dom där forumen så blev jag helt chockad "ni ligger inte med turkar ni ligger med kurder" ehhh och...? Även om min kille nu är turk, vad skulle det spela mig för roll om han var kurd?? Förstår inte riktigt det! Sen känner jag också igen mig så otroligt mkt i att du skämmdes! Jag känner exakt likadant! Jag skämdes, och skäms lite fortfarande när jag ska berätta att jag har en pojkvän i alanya eftersom folk är så fördomsfulla..jag orkar inte förklara för folk och vill inte bli dumförklarad! För ALLA här hemma vet ju så bra att han uttnyttjar mig för 1 sex ( när vi träffades hade jag inte sex med honom under hela tiden jag var där och vi höll ändå kontakten dagligen i 2,5 månad innan jag kunde komma ner!!) 2.uppehållstillstånd( han har fått turistvisum för att komma hit och besöka mig i sverige eftersom han är ledig nu och jag jobbar, konstigt?nej) 3 pengar(när jag var där och han jobbade köpte han allt jag ville ha och lite till, så fort jag ens kollade åt något ville han köpa det åt mig När han inte jobbat har vi delat lika på typ mat och sånt vilket jag tycker är helt normalt). Sen vet ju alla också allting om alla hans andra 10 flickvänner(borde jag inte på något sätt märkt av dem när jag bott där och vi varit tillsammans dygnet runt?eller dom kanske inte hör av sig just då??)..orkar inte med folk som ska prata bakom ryggen och alla killar som berättat för mig hur ful min pojkvän är, Herregud skaffa er ett liv! Jag har aldirg träffat en kille som brytt sig så mkt om mig, som jag haft så roligt tillsammans med, vi gråter tillsammans och skrattar tillsammans och när jag kollar in i hans ögon så vet jag, precis som du skriver att han känner detsamma för mig som jag gör för honom!



Ja men precis, jag menar det. För oss från de europeiska länderna som åker ner dit och ja, vare sig man ligger eller blir kär så tror jag faktiskt inte det spelar nån jävla roll. Inte så att vi märker direkt nån skillnad! Jaa man blir bara för arg! Och egentligen det dummaste vi kan göra är att skämmas. Då bevisar vi för dem att det är fel att va kär i en turk/kurd! Och varför skulle det vara det? Det är en kärleksrelation precis som alla andra!
Jaa det där med andra flickvänner är jätteintressant. Man borde ha vetat om det om s nu var fallet. Jag var där fyra månader och det va ju konstigt att de här flickvännerna han skulle ha haft som troligtvis skulle ha velat hälsa på honom under denna tid lät honom sova borta varenda natt. Väldigt konstigt det! Haha jaa vad ska man säga!? Man blir fan mållös av vissa personer!
Det har vart jätteskönt att få så mycket positiv respons på inlägget verkligen. Men jag känner verkligen nu att vi måste bara visa alla att vi ser på våra förhållanden precis som alla andra gör med sina!
Ha det bäst!


JIPPI!

Efter ca 15 minuters kö hos csn är det nu fixat och klart. Hallelujah säger jag bara!

CASH IS KING! tyvärr asså...

MERHABA!

Andra dagen i skolan avklarad. Pheeeeeew.
Nu är det två dagars andrum där lite besök är inbokade. Känns som att man får passa på nu innan allt drar igång på allvar!
Känns rätt bra ändå. Har pratat lite mer idag igen med dem jag började prata med igår. Den ena kommer från en stad uppe i norr och jag råkar vara bekant i alla fall med hennes gamla klasskompis. Se så liten världen, världen är! Skulle inte förvåna mig om man skulle ha andra gemensamma nämnare också!

Hoppade av i centralen på väg hem och träffade Y och hans bror + fru. Vi drack lite thé och det togs kort och kollade i affärer o sånt. Det hela avslutades med att de fått en p-bot. Stackarn.
De flesta kanske vet att jag inte är ett jättestort fan av min kära "svåger" men han va heeelt ok idag. Jag säger det. Alanya is like the devil!

Imorgon blir det SFI-möte för Y. Sen åker vi och hälsar på Özlem och hennes bror som är på besök här. Torsdag har jag kvällen inbokad med Lovisa för en fika! Det ska bli mys! Vi har inte setts på evigheter.
Nu ska jag mysa lite med Y och försöka inte oroa mig för att hans namn är felstavat, för att mitt csn-beslut inte kommit och för att min H&M-faktura inte kommit...... Inte tänke, inte tänka, inte tänka!!!!

Hmmmm!?!?

Undrar om någon käkar upp vår post? jag skulle vilja ha mina csn-papper. Att va utan studiebidrag hela terminen känns lite illa.
Och min H&M-räkning. Jag slipper den ju gärna såklart eftersom den va på många pengar. Men en typ betalningsanmärkelse eller vad det nu är man får skulle kännas ILLA!

Sjuttonde januari

Då var det tillbaka till skolan igen.
Nya ämnen och nya klasskamrater. En väldigt blandad kompott skulle jag vilja säga.
Just nu är jag så slut i huvudet att jag knappt vet vad jag heter. Imorgon kör vi igen en heldag! Sen tror jag att jag är ledig 2 dagar innan kursen drar igång på fredag. Jag tänker nämligen skita i att åka till frescati på onsdag då jag i stort sett aldrig kommer befinna mig där. I värsta fall kan man väl fråga nån!
Hoppas jag kommer hitta några trevliga att umgås med. Pratade lite med två tjejer idag så det är väl nåt.
Vi spelade boule efter att tiden i skolan va slut. Men jag orkade faktiskt inte stanna där eftersom att jag inte hamnade med nån från min klass typ. Precis när jag sätter på mig jackan så ringer min finaste finaste älskling som va på väg hem. Så jag mötte upp honom och fick sällskap hem.
Jag säger det, vi har telepati vi♥


Sextonde januari

Gud vad roligt med all feedback på det inlägget jag skrev. Härligt att man inte är ensam. Nu är det ju lite synd att det typ bara är tjejer med killar från Turkiet som läser den här bloggen, för ni vet ju vad jag snackar om. Haha men men...

Igår åkte jag o Y till ÖB i Haninge en snabbis för jag behövde köpa lite saker inför skolstarten (IMORGON!!!) det blev såklart en massa massa annat eftersom det är sjukt billigt där. Y älskade stället och va helt i extas när han sa att vi måste åka dit varje gång vi behöver nåt! Hittade bland annat de här sesamstängerna från Ülker som jag var beroende av på stranden i somras i Alanya. Sen åkte vi vidare till haninge centrum där vi bara gick och kikade lite. Anna kom dit och sen åkte vi hem tillsammans hit och gjorde pasta med pesto och lite sånt. Spenderade kvällen i sängen med att kolla på film. Y satt i köket och kollade på Fatmagülün sucu ne.

idag blir det nog lite fix/städ/slapp-dag. Ska tvätta lite om en stund.
Imorgon blir det möte på SFI sen åker jag in till skolan och ska gå hela dagen, vet inte när jag kommer komma hem..




Stolt "kurdfru" OBS - Långt

Efter att min kära vän Mathilda länkade denna tråd från ett forum igår på facebook har jag uppbyggt en så stark irritation att jag vill skratta åt mig själv. Att jag bryr mig. Men ja det gör jag. Så nu ska jag skriva av mig en hel jävla massa.. Jag vet inte vart jag ska börja.
Det område jag är uppvuxen i är väldigt invandrar-fattigt. Gick en svart kille som var adopterad på hela låg och mellanstadiet under min tid där.. När jag var sex år och hade börjat skolan började efter halva året en arab i min klass. Han blev mobbad av de andra killarna för att han var omskuren. Han slutade men kom tillbaka sen i sjuan/åttan.
Hade det inte vart för min mamma och pappa som är uppvuxna i några av Stockholms "ghetton" hade jag troligtvis haft samma inställning och uppfattning om invandrare som de flesta av mina vänner genomsyrades av. Mamma jobbade på dagis i orten hon var uppväxt och jag var med där en hel del när jag var liten. På hela förskolan gick under en period ett svenskt barn, ETT! Jag bestämde mig då efter att ha "förälskat mig" i en söt svart pojke att jag ska gifta mig med en afrikan och få mulattbarn. Även en turkisk pojke lekte jag lite med och jag tyckte han hade så fantastiska ögon, alldeles svarta och typ en meter långa ögonfransar.

Jag har nog aldrig vart särkilt attraherad av eller dragen till blondisar med blåa ögon utan jag gillar de här mörkare detaljerna. Även mitt ex som var svensk var av den mörkare varianten.
När då höstlovet 2008 kom och min resa till Alanya för första gången stundade var det med inställningen att jag skulle ha lite kul, kanske festa med lite norrmän, danskar osv. Jag hade egntligen inga förväntningar på vad Alanya skulle erbjuda. Visst hade man hört om någon som var halvturk, halvtunisier osv.. men jag var inte bekant med detta fenomen. Som jag kanske nämnt förut så sa min mamma till mig innan jag åkte att mikaela bli inte kär i en turk nu (mamma det blev jag ju på sätt och vis inte, haha han är ju kurd faktiskt!)

Även min kompis skickade sms strax innan vi boardade att jag inte skulle ligga med nån turk. Jag hade inga som helst tankar på detta. Men vad ska man göra? jag var nyblien singel och föll som en fura ganska snart!
Nu till vad denna tråd som jag länkade till handlade om, att svenska tjejer som åker till Alanya inte vet att det är kurder de ligger med och inte turkar. Vad nu detta skulle ha för innebörd och så pågår diverse smutskastning mot kurder.
Y gjorde aldrig någon hemlighet av att han va kurd. Jag kommer ihåg när han sa det. Att han är kurd och jag vet att det betyder mycket för honom och han skulle alldrig förneka något sådant. Visst jag kan erkänna att jag blev rädd för en sekund eftersom de uppmärksammade hedersmorden på Fadime och Pela som var kurder låg där i bakhuvudet. Dessutom tillhör jag inte de här "svenska slamporna" som de så fint kallar oss turk/kurdknullare om man får uttrycka sig så fint. Jag hoppade inte i säng med honom den veckan något jag är sjukt stolt över, för jag kände ändå till deras rykte. Jag ville se om han kunde vänta på mig eller om han skulle skita i mig när jag åkt hem eftersom jag inte låg med honom. Ja beviset sitter ju här bredvid mig att han inte var ute efter att få ligga. 5 månader väntade han på att jag skulle komma. Ärligt talat jag vet inte om han hoppade i säng med nån under dessa, troligtvis skulle de allra flesta sucka och tänka Fan det fattar du väl att han gjorde. Jag är dock inte säker på detta och seriöst skulle det va så så bryr jag mig inte, det var innan vi var seriösa över huvud taget.

Jag måste erkänna - Jag skämdes som fan. Jag berättade inte för nån. Bara för min närmsta familj och mina närmsta vänner. Jag ville inte att folk skulle få reda på det och snacka bakom ryggen. Fan vad jag ångrar det nu. Kärlek ska man aldrig aldrig behöva skämmas för!

Det har gjort mig ont att folk jag känner eller varit i närheten av nere i Alanya suttit och sagt "men euuw jävla turkar" "gud vad de är äckliga, gud vad de är håriga" de är kvinnoförtryckare och yada yada. Jag tycker det är fruktansvärt att folk åker till deras land och säger dessa saker om dem. Ge fan i att åka dit om ni tycker killarna är så äckliga. Jag vet vilket jävla liv det blir om nån invandrare här i Sverige kommer och säger nåt om Svennisar då blir det ett jävla liv med ÅK HEEEEEEM DIN JÄVLA BLATTE. Så jag säger detsamma till svennisarna som åker dit då eller planerar att åka dit. ÅK HEM eller köp fan inte ens biljetten! Svenska killar som säger att de tar inte i en tjej med tång som vart med en turk, men fine by me.

Och det här att kurderna bara är ute efter uppehållstillstånd är bara ren och skär BULL. Eller så har jag hittat undantaget av alla då. Här är det, det motsatta. Yakup vill gärna tillbaka och jobba och han trivs med sitt liv där, det är ingen fattig familj eller nåt. Anledningen till att han är här u och har uppehållstillstånd är för att han vill vara tillsammans med mig och inte vill att jag ska behöva åka dit hela tiden.

Jag ser hela min framtid med min älskade Yakup. Han besitter de yttre attribut som jag attraheras av och även om vi har många olikheter så är vi fruktansvärt lika också. Vi är båda stolta, envisa och har ett hett temprament och vi är båda lika galna i varandra. Här snackar vi ett jämställt förhållande. Han hjälper mig med allt. Och oj nu ska jag säga nåt som är så tabu att säga i Sverige så det inte finns. Men jag gillar att känna mig som en tjej om man säger så. Han får gärna va lite dominant, (jag är en jävligt stark individ i mig själv så vi snackar liksom inget allvarligt) jag vill inte ha en toffel. Det är det tråkigaste som finns.
Det som räknas är att man kan se i ögonen på den man älskar att den känner likadant och det gör jag. Spela roll om han är kurd, turk, arab, dansk, fransk eller kines.


DAGENS LÅT

PUSS PUSS PUSS

Fjortonde januari

Nu har jag jobbat min sista dag på dagiset. Känns lite trist. Hoppas på att kanske kanske kanske få jobba där i sommar. Men det vore väl för mycket begärt kan jag tro.
Det har vart en givande och lärorik upplevelse detta.

Ska unna mig och Yakup en fredagspizza framför nån film kanske!
Men nu ska jag beställa lite klurslitteratur och skriva in lite saker i min nya personliga almanacka. Äntligen är jag hel igen efter jag vet inte hur länge utan kalender. Jag dör ju lite!!

Y har pratat med sin vän R som vi va hos förra helgen i Finland och han hade det trist sen vi åkte hem tydligen och jag kan säga att sådär roligt har jag inte haft på länge. Hade jag pengar och tid skulle vi åka dit på stört igen!

Salmiak för hela slanten!


Trettonde januari

Nej jag orkar faktiskt inte riktigt skriva nåt... Imorgon är min sista arbetsdag på det stället jag är nu!
Helt enkelt, har ingen inspiration ingen lust ingenting just nu och definitivt inte för att skriva här.

Torsdag

Ska försöka skriva ett inlägg ikväll efter jobbet...
inte för att det händer nåt sjukt intressant i mitt liv just nu!

Elfte januari

Tog en liten sovmorgon idag.. Ska nämligen möta upp Nicole så ska vi åka och skriva in oss på uni. idag! Spännande.
Sen är det raka vägen till jobbet. Vill ju inte förlora så många timmar. På väg dit tänkte jag ringa och höra angående Yakups skola, känns som att han verkligen behöver komma igång med nånting nu!
Ikväll blir det lite träning också för både mig och honom, det kan va bra det med. Gymkort får vi avvakta med dock.. Synd att allt ska va så förbannat sjukt dyrt.
Om mindre än en vecka är man tillbaka i skolan då. Sjukt det känns!

Bloggen expanderar. Hade besöksrekord igår! Scheisse! Och även en ny prenumerant, välkommen hit!


och jag älskar dig så jag vet inte vart jag ska ta vägen..


Lovely, Lovely Anna

Underbara människa!!!

Tillbaks till helgen tack!


When your head is spinning...

Fy fan jag kunde inte somna igår.
Låg och tänkte, tänkte, tänkte och tänkte så det verkligen knakade till.
Vad fan ska man göra!? jag måste nog verkligen tänka igenom hur jag ska göra med allt.
Vad fan vi ska göra!


Fast nu ska jag jobba först, så det får bli senare!

Hemma igen

The drama queen is back! Haha.
Efter att vi mötte upp A på hennes jobb så blev det muchas better. Sen har vi haft det riktigt kul allihop. Igår körde vi på stort och hittade på vårt egna drickspel och sen gjorde vi Lahti, haha. (alltså stan). Var på en klubb där och dansade. Jag har aldrig sett Y dricka så mycket och blivit så full, men det va skojsigt, sen skulle vi fortsätta festen hemma tänkte vi men alla va helt slut så det blev sängläge och imorse var det två mycket ofrivilliga som steg upp, jag var inte en av dem, när klockan ringde så kilade jag upp och fixade med packningen.
Har haft det riktigt härligt och jag blir så lycklig igen vilka människor Alanya givit mig 2010. Nästa gång vi ses blir nog Alanya...

Nu ska jag sova snart imorgon blir det upp klockan 6 igen!

Sjunde januari

Hej hopp i en galopp. typ.
Här sitter jag i ett snöigt Finland. Just nu verkar hormonerna inne i min kropp leka djävulen. KÄNNER MIG SÅ SJUKT DEPP så det har inte vart så på länge..
Det är inte det att det är tårkigt här, men jag känner mig en aning utanför på nåt vis. A förstår turkiska och hänger alltså med om Y och R pratar. Inte jag, bara enstaka ord. Dessutom pratar ju R och A finska med varandra vilket jag inte fattar ett helvete av heller, så sitter man där och ba happ undra va dom pratar om då!?!?! För ni ska ju inte tro att jag har en sån pojkvän som översätter till mig. Då skulle jag ju typ få hjärtstopp om det hände.

Idag jobbar även A då så jag har vart själv med grabbarna. Och jag kan ju säga att jag skulle vilja mörda Y. Så jävla taskig koll på hur man interagerar med andra människor. Fattar inte vad som hänt, men jag vill att nån ska byta tillbaka honom till den han var 2009, tack!!!! Gud sitter här och börjar typ lipa nu för jag tycker så synd om mig själv. Tragiskt. Haha. När vi åker bil sitter han fram såklart så vänder han sig om ibland "Miki are you ok?" Va fan tror han, nej han tror inte ens, han vet exakt. Så gör han det typ en gång i halvtimmen och så säger han till mig Du är så tyst. Men vad konstigt. Vad fan ska jag säga när de sitter och har turksamtal liksom?

Nej whatever. Annars är allt toppen! Vad trodde ni.



They say if you love someone you should set them free...

Sjätte Januari

Nu drar jag o Yakup till Finland och hälsar på Ys kompis och hans fru!
So Long!


Svar till Frida

Frida om Femte januari:
Haha..men fan så sjukt att de stavade fel sådär då. Nu lär det väl dröja en månad extra att ändra det också förstås!!
Ha det bra!! puss och kram


Eller hur!?!
Gör det, det då är det jag som personligen åker dit nästa vecka och anordnar ett kalas som heter duga där inne! Fan asså. Han måste ju komma igång stackarn innan han dör av uttråkning snart.
Hoppas ni kommer hit snart så vi äntligen får en chans att ses! :)
Ha det så bra du med!
Puss o kram

Vet ni?

Efter att ha skrivit ett litet meddelande på facebook till denna underbaring kände jag att jag verkligen saknar att bo på samma gata som henne. Bara kunna ringa om man vill ses, gå ner på stranden, fika på pause eller såklart äta på donken. Hon bara fanns där om jag behövde henne.

♥♥


Femte januari

Pheeeeeeew.
Jag är klar för ledigt igen, yeah. Långhelg!
Ska väl strax på nåt sätt försöka skrapa ihop en middag, är vrålhungrig, men så jäkla trött. Att få min käre att laga mat idag igen blir nog mission impossible.
Förresten heter tydligen min sambo Yakub. Trevligt, tevligt med byte. Haha, skatteverket skrev fel, hur fan lyckas dem? De hade liksom hans UT-beslut, min skriftliga ansökan med hans underskrift plus pass!!! HALLÅ LIKSOM?
Nu ska dte väl va skit med det så han inte kan fixa nåt innan det står rätt igen. Suck!

Imorgon får jag sova uuuuuuuut, mysa lite, kanske städa innan vi drar iväg!
PUSS

Fjärde januari

Är. Helt. Slut.
Idag blev det en vanlig dag för mig. Den gick rätt så fort. Höll på och funderade fram och tillbaka om jag ska registrera mig imorgon eller på måndag nästa vecka. Vi kom fram till att imorgon är bäst. Men nu läste jag i pappret att det är för fan stängt imorgon. SUCK ALLTSÅ! såklart. Jag är fan för skön ibland alltså..

Efter jobbet mötte jag upp min älskpälsk i gullmars och vi gick å handlade lite mat. Nu står han, håll i er!!! och lagar mat till oss i köket, för att jag är. helt. slut.
Hoppas dte blir bra. Sen ska jag mosa ner mig i sängen med bravokex och glass. Jag kommer nog dö fet men lycklig en vacker dag! Orka bry sig om att va smal när man missar all all den där goda maten och de goda bakelserna och de goda chipsen osv. Hihihihih.
Just nu taggar jag sista arbetsdagen för veckan för sen blir det SOUMILAND! Kommer va bra för Yakup att få träffa sin kompis också!

Tredje januari

Imorse var det till att pallra sig upp sex igen.. Suck! Kunde självklart inte somna igår kväll, har senaste dagarna såklart börja sova länge och vända lite halvt på dygnet, lagom tills man ska börja gå upp igen liksom..
I lördags var vi sjukt sega och låg typ och slökolla på film, jag fick nog lite för mycket av det goda under nyårskvällen och kände mig inte alltför fräsch i magen.
Lagade i alla fall potatisgratäng, kött och beasås som det skulle blivit på nyår, fast vi åt ju hos mamma istället.

Mysdag hade vi igår. Frugan kom hit hela dagen och kvällen. Vi snackade, drack té, käkade min gudomliga bärpaj, kollade på Tjenare Kungen och Bonde söker fru, gick till centurm och handlade och lagade mat. Wook blev det. Sen hann vi med lite mer té innan frugisen åkte hem runt halv nio och jag damp ner i sängen och kollade på andra Arn-filmen!

Idag har dte vart fullt ös på jobbet, fast lite annorlunda för mig mot vad det brukar vara, men det gick finnemang. Lyckades nog somna på vilan också, haha, men vad fan gör det!? ungarna sover ju också..
Har lagat mat nyligen så nu sitter vi nöjda och belåtna här. Yakup har tjuvringt till hela sin telefonbok från sitt svenska nummer, askul tydligen!

Börjar inse att jag är ju fan grym på att laga mat och ska nog börja lägga upp både lätta och lite mer avancerade (yeah right) recept i den kategorin.
Idag lagade jag till exempel kisir till Yakup och köttfärsbiffar till det (kan knappast kalla det för köfte, men han sa det så aa... Inga kryddor förutom vitlök liksom), vilken succé nu när jag har alla de rätta ingredienserna, som förresten går att handla i en coop-butik nära dig!
Okej nu får det va slutsvamlat!

2011

Måste säga att nyårsafton var trevlig.
Vi drog hem till mamma och Mats där även min lillasyster var, Mats två barn Mathilda och Theo, samt Theos fästmö och hund.
Det blev endast en visit dit om det skulle bli potatisgratäng. Lucky me, blev det så. Till det fanns även oxfilé. Förrätt var chevreost på stekt bröd och efterrätt cheesecake såklart, vad annars!?
Vi spelade lite wii, super mario och bowling. När de andra slog sig ner för att spela med andra ord, ett av mina favoritspel, men inte optimalt för Yakup att spela drog vi oss vidare.
In till Slussen i trängseln tyckte jag vi skulle. Där hade jag bestämt en liten dejt med Martina och hennes sällskap. Tolvslaget i Slussen är något man hört om i många många år, troligtvis inte något jag kommer åka tillbaka till. Suck, typ inga fyverkerier ju. Men trevligt var det och jag fick min nyårskyss och halsade mousserande jordgubbsvin direkt ur flarran. Hemgången gick avsevärt mycket bättre än vad jag trodde.
Kort och gott, det va en helt okej och fin början på 2011!






RSS 2.0