Vår låga är stark

Läste just något på Annicas wall på facebook som påminde väldigt mycket om något jag hört förut. Som är väldigt vckert oh väldigt sant. Det fick mig att tänka väldigt mycket.
Ett ordspråk skulle man kunna kalla det. Ungefär såhär:
Distans är för kärlek vad vind är för eld. Är det en svag låga kvävs elden av vinden, men är det en stark låga blir elden större och starkare.

Mycket vackert i mina ögon.

Kommentarer
Postat av: Annica

Mm vist e den vacker och tänkvärd....;o) Speciellt för oss som har vår kärlek så långt bort...



Jag hoppas att dom inte alltid kommer vara så långt borta.

Även om jag idag är

lite irriterad på min älskling, kanske obefogat, det återstår att se, nu är ramadan slut och det ska bli intressant om han nu kommer säga puss eller kiss till mig när vi pratar nästa gång, för jag har iaf sett att han skriver så till andra.:S

Inget märkvärdigt och jag känner mig inte orolig eller svartsjuk över att just det. Han skriver det på ett sätt som är oskyldigt och till ett helt gäng typ, så det är inte det som stör mig utan att han kan säga det till andra men inte till mig. Hm, återstår och se om det har med ramadan att göra annars kommer jag frågasätta.

Kanske fånigt, men du vet hur man är, ibland sätter hjärnspökena igång...

2009-09-23 @ 09:26:04
URL: http://annicaj73.spaces.live.com
Postat av: Laura

Det låter bra, ta en dag i taget så kommer ni nog att komma fram till hur ni vill att framtiden ska se ut!



Marco Polo-namnet känner jag igen, men jag kan inte komma på var någonstans i Alanya det finns! Är han ursprungligen från Alanya eller kommer han från någon annan stad i Turkiet?



Jo, vi planerar nog att fortsätta att bo kvar i Istanbul eller i alla fall Turkiet. Vi har ju sett att det funkar för oss att bo här och jag har lärt mig språket och så.. Får man fråga hur du hittade min blogg förresten? :)



Ha det bäst!

2009-09-23 @ 21:58:50
URL: http://papatya.blogg.se/
Postat av: Laura

Ja, jag har nog säkert promenerat förbi den ett antal gånger, men kan inte bara placera den! Det finns ju så många restauranger i Alanya! :)



Nej, jag jobbar inte. Det är väldigt svårt att få ett ordentligt jobb i Istanbul för en utlänning även om jag kan turkiska tillräckligt bra. Det är snarare arbetstillståndet som ställer till med problem, det är arbetsgivaren som måste skaffa det till en och eftersom arbetslösheten är så hög i Turkiet så måste arbetsgivaren kunna bevisa varför han vill anställa en utlänning istället för en turk. Det är med andra ord en lång och svår (och ofta kostsam) procedur som inte många arbetsgivare är villiga att gå igenom. :S I Alanya jobbade jag som reseledare i två år, men nu är jag hemmafru. :P Hoppas dock på att kunna jobba här om några år eller så, då jag tänker ansöka om dubbelt medborgarskap vilket borde underlätta jobbletandet!



Jobbar du med något eller vad sysslar du med? Hur gammal är du förresten?



Jag har lärt mig turkiska med tiden. Det började med att man snappade ord lite här och där och så småningom började man förstå hela meningar och till sist vågade man själv öppna munnen och prata! :) Jag lärde mig mycket under mina år som reseledare, men det mesta har jag nog lärt mig här i Istanbul då jag pratar turkiska med precis alla här utom min pojkvän, och ofta även med honom. :) Du har helt rätt i att man lär sig bäst genom att använda ett språk och det är mycket lättare att lära sig det här då man träffar på språket dagligen och hör det överallt!



Godnatt!

2009-09-23 @ 23:02:17
URL: http://papatya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0